Politika zasebnosti

Pravna podlaga

Pravna podlaga za to obvestilo je Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 130/22), ki je začel veljati leta 2022. Zakon ureja uporabo piškotkov in drugih tehnologij za zbiranje in dostop do podatkov, shranjenih na uporabnikovem računalniku ali mobilni napravi.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta izmenjajo med računalnikom in omrežnim strežnikom. Običajno vključujejo:

  • ime spletnega strežnika, iz katerega je bil piškotek poslan;

  • življenjsko dobo piškotka;

  • vrednost piškotka – običajno edinstveno, naključno generirano število. 

Sam po sebi piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Ko ga prebereta omrežni strežnik in brskalnik, lahko pomaga spletnemu mestu zagotoviti prijaznejšo storitev za uporabnika, na primer tako, da si zapomni prejšnje nakupe ali podatke o uporabniškem računu. Piškotek lahko prebere in uporabi samo strežnik, s katerega je bil poslan.

Na zaupanja vrednih spletnih mestih lahko piškotki izboljšajo uporabniško izkušnjo. Lahko pa se uporabljajo tudi tako, da je zasebnost kršena. Piškotki se lahko shranjujejo za različna obdobja, nekateri le za čas trajanja seje, nekateri pa veliko dlje.

Kako se piškoti uporabljajo na spletnem mestu Building Trust?

Naši piškotki se ne uporabljajo za vašo osebno identifikacijo, temveč so namenjeni izboljšanju delovanja spletnega mesta. Po želji jih lahko uredite ali izbrišete.

Funkcionalni piškotki

Nujni piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot sta krmarjenje po spletnem mestu in dostop do določenih delov spletnega mesta. Brez teh piškotkov spletno mesto uporabniku ne more zagotoviti popolnega delovanja. V to kategorijo spadajo tudi piškotki, ki so namenjeni prilagajanju odzivanja in prikazovanja spletnega mesta ob naslednjem obisku, kot je prikaz v izbranem jeziku.

Ime Storitev Čas poteka Opis
PHPSESSID To spletno mesto Trajanje seje Ta piškotek je del PHP aplikacij. Piškotek shrani in identificira uporabnikov edinstven ID seje za upravljanje uporabniških sej na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in bo izbrisan, ko zaprete vsa okna brskalnika.
cookieyes-consent To spletno mesto 1 leto CookieYes nastavi ta piškotek, da si zapomni nastavitve soglasja uporabnikov, tako da se njihove nastavitve upoštevajo pri naslednjih obiskih tega spletnega mesta. Ne zbira in ne shranjuje nobenih osebnih podatkov o obiskovalcih spletnega mesta.
breakdance_view_count To spletno mesto Trajanje seje Funkcionalnost ogrodja Application Warehouse, ki omogoča 'nadzor vidnosti pojavnih oken' na podlagi dejavnosti uporabnika.
breakdance_session_count To spletno mesto Trajanje seje Funkcionalnost ogrodja Application Warehouse, ki omogoča 'nadzor vidnosti pojavnih oken' na podlagi dejavnosti uporabnika.
breakdance_last_session_id To spletno mesto Trajanje seje Funkcionalnost ogrodja Application Warehouse, ki omogoča 'nadzor vidnosti pojavnih oken' na podlagi dejavnosti uporabnika.

Veljavnost

Ta pravilnik o zasebnosti in piškotkih spletnega mesta Building Trust se bo po potrebi spreminjal, vse spremembe pa bodo objavljene na spletnem mestu.

Politika je objavljena na buildingtrust.si in začne veljati 1. januarja 2024.

Slovenia building trust Logo